Ansuz

Alfabet letter: A

Vertaling: Een god, Odin (op zijn kop: Loki, bedrieger en boodschapper)

Betekenis: Kennis. Wijsheid. Communicatie. De mond. Een boodschap

Karakteristieken: Ansuz is voornamelijk Odin’s rune en representeert communicatie, creativiteit, controle en goddelijke kracht. Spiritueel is het de rune van voorzienigheid en onthulling. Het omvat ook het idee van wijsheid, kennis, rede en daarom ook van instructie (les geven) en goed advies. Het kan ook verwijzen naar een test, examen of mogelijk een interview. Het kan een brief, boek, papier, berichtje of andere informatie zijn.

Omdat Loki een beruchte bedrieger was kan Ansuz omgekeerd ook wijzen op een verrassing, trucage of een list.

Rune nummer: 4

Kleur: Donker blauw

Element(en): Lucht

Polariteit: Mannelijk

Verbonden goden: Odin, Loki, Eostre

Boom: Es

Rune gedicht:

Vers 4 Ansuz

The Mouth is the source of every speech,

The mainstay of wisdom,

And solace of sages,

And the happiness and hope of every eorl.


Interpretatie bij een runen lezing:

Interpretatie: De antwoorden op vragen zijn aanwezig, maar nog niet herkend. Zoek naar tekens en bevestigingen om je heen. Alle is van belang en heeft betekenis, en begrip hiervoor zal leiden tot een hogere mate van begrip. Let er op dat je de boodschap niet negeert, zeker niet als je het alleen niet met de inhoud eens bent. Alle ervaring zijn lessen die je tot je neemt, en het accepteren van deze lessen leidt tot een hogere mate van kennis en wijsheid.

Rune op zijn kop: Let er op dat je informatie niet verkeerd interpreteert. Iets dat je leest is belangrijker dan je had gedacht. Wees gewaarschuwd voor grappen!

Ondersteboven: Mislukte communicatie. Een gebrek aan duidelijkheid of bewust zijn. Verborgen boodschappen. Geheimen. Verborgen informatie. Wat nep lijkt blijkt waar te zijn.