Magic Mischief Berkana

Berkana

Alfabet letter: B

Vertaling: Berkentwijg

Betekenis: Groei, vruchtbaarheid, hergeboorte. Nieuw leven. Een nieuwe bezem. Fysieke schoonheid of uitstraling.

Karakteristieken: Fysieke en mentale groei. Voorspoedige zaken, investeringen en winst. Geweldige oogsten. Verloren zaken zullen hersteld worden. Een nieuw begin zal voorspoedig zijn.

Berkana staat voor vernieuwing, regeneratie, purificatie, genezing en herstel. Het is de rune van de familie en het huis, maar staat ook symbool voor het genieten in seksuele relaties, vruchtbaarheid en voortplanting. Geboorte in de context van Berkana kan letterlijk of symbolisch zijn, zoals bij een nieuw idee of een nieuw bedrijf.

Rune nummer: 18

Kleur: Donker groen

Element(en): Aarde

Polariteit: Vrouwelijk

Verbonden goden: Nerthus, Holda

Boom: Berk

Rune gedicht:

Vers 18 Berkana

The Birch is fruitless, nonetheless it bears

Shoots without seed; it is beauteous in boughs

High of helm, fairly adorned

Laden with leaves, close to the sky


Interpretatie bij een runen lezing:

Interpretatie: Een spannende tijd voor nieuwe dingen en nieuwe avonturen! Activiteit en energie. Zaai de zaden, maar de oogsttijd is nog ver weg, verwacht geen direct resultaat. Zet het verleden daar waar het hoort, leer van je ervaringen. Een goede tijd voor spirituele vernieuwing – was je zelf schoon van misvattingen en accepteer nieuwe ideeën.

Rune op zijn kop: Gebrek aan groei of een vermindering in uitstraling. Verlies of tegenslag in zaken, winst of oogst. Een slechte tijd om nieuwe dingen aan te vangen.

Ondersteboven: Een groei in winst of voorspoed is verborgen, of door oneerlijkheid aan je onthouden. Je kan bestolen worden. Een riskant ogende investering blijkt toch veilig te zijn.