Dagaz

Alfabet letter: D

Vertaling: Dag

Betekenis: Dag. Daglicht. Dage raad. Doorbraak. Radicale verandering.

Karakteristieken: Een doorbraak. Een nieuwe dage raad of een hele grote verandering van richting. Prestatie en voorspoed, een succesvol einde van een hoofdstuk. Het duister licht achter je nu een nieuwe dag begint.

Dagaz betekend dag. In de noordelijke landen van lange nachten en winters is de dag sterk verbonden met licht en leven. Dagaz is de essentie van natuurlijk daglicht, het nieuwe licht van de dage raad en de kracht van de zon. Spiritueel is het het goddelijke licht. Het hoogtepunt van de natuurlijke cyclus van duister-licht-duister. Het staat voor helderheid, groei, vooruitgang, ontwikkeling en soms ook een fundamentele verandering.

Rune nummer: 24

Kleur: Licht blauw

Element(en): Vuur en Lucht

Polariteit: Mannelijk

Verbonden goden: Heimdall

Boom: Spar

Rune gedicht:

Vers 24 Dagaz

Day is Odin’s messenger, dear to men,

The Ruler’s glorious light,

Mirth and hope to prosperous and poor,

Useful to all.


Interpretatie bij een runen lezing:

Interpretatie: Het goddelijke licht leidt je naar je doel. Wees standvastig en eerlijk en het goede komt tot je. Je bent beschermd door de kracht van het licht. Het geeft je een beter zicht om gevaren te vermijden, maar laat je niet verblinden door je eigen ego. Wees nederig en dankbaar voor alle goede dingen die tot je komen.

Rune op zijn kop: Een valse dage raad. Het is niet de juiste tijd voor verandering, het daglicht moet nog komen. Houdt vol en vertrouw op je kracht en vaardigheden.

Ondersteboven: Licht blauw