Ehwaz

Alfabet letter: E

Vertaling: Paard

Betekenis: Paard, lastdier, rijdier. Momentum, snelheid

Karakteristieken: Snelheid in gedachten of daden. Goedleers. Vooruitgang, beweging met een duidelijk doel. Gewilligheid. Zelfverzekerd, zeker, loyaal.

Ehwaz staat symbool voor het paard. De snelheid, kracht en schoonheid van het paard maken het tot veel meer dan een vervoersmiddel. Het is een heilig dier, een drager van materiele en spirituele vooruitgang. Ehwaz staat voor een gecontroleerde verandering, vooruitgang en soms een reis. Het staat ook voor vriendschap, vertrouwen, loyaliteit en vertrouwen, zoals tussen een paard en zijn berijder, een broer en een zus of twee helften van een geheel.

Rune nummer: 19

Kleur: Wit

Element(en): Aarde

Polariteit: Mannelijk en Vrouwelijk

Verbonden goden: Frey en Freya

Boom: Es

Rune gedicht:

Vers 19 Ehwaz

A Steed is the joy of aethlings or eorls,

a horse proud of hoof, where men about It,

wealthy, on stallions, swap speech,

and to the unquiet is ever a solace.


Interpretatie bij een runen lezing:

Interpretatie: Je hebt de juiste ondersteuning om snel tot je doel te komen. Maar je moet wel loyaal en betrouwbaar zijn naar de mensen om je heen, net zoals zij dat naar jou moeten zijn. Het paard is een trots dier, maar dat weerhoudt hem niet van zijn doel. Zo kan ook jij trots zijn op wat je hebt bereikt, maar wees ook nederig om tot een succesvol einde van je reis te komen.

Rune op zijn kop: Lethargisch, omgekeerde beweging, regressie. Verstoorde gedachten. Weerstand. Onwillig. Verdwaald raken.

Ondersteboven: Datgene dat stil lijkt te staan zal opeens in beweging komen. Een bereidwillige of zelfverzekerd iemand heeft geen goede bedoelingen.