Gebo

Alfabet letter: G

Vertaling: Gift

Betekenis: Liefde, partnerschap. Vergeving, gift, talent, kunst of vaardigheid.

Karakteristieken: Vraag vergeving en het zal worden vergeven. Een gift, geschenk of voorspoed wordt verwacht. Ontdekking en ontwikkeling van een vaardigheid of talent. Kunstzinnige of muzikale vaardigheid. Toon compassie. Wees niet bang je liefde te uiten. Goed geluk tussen partners.

Gebo, rune 7, is de oorsprong van geluksnummer 7. Het staat voor een geschenk of gift. Dit kan zowel in de vorm als een fysiek geschenk zijn, maar ook een vaardigheid die iemand heeft mogen ontvangen. In de oude tijden was het gebruikelijk dat een gift een weder gift vroeg. Het ontvangen van een gift plaatst je dus in een schuldpositie tegenover de gever, ongeacht of dit nu de goden, voorzienigheid of een ander persoon is. Gebo kan ook een partnerschap of vereniging betekenen, zowel zakelijk als in de liefde. Het kan ook staan voor vergeving, mogelijk de grootste gift die er maar is, zowel om te geven als om te ontvangen. Gebo wordt ook veel gebruikt als een symbool voor een zoen, een teken van affectie. Denk maar aan het eindigen van een brief met drie kruisjes. Dit zijn geen x’en, maar het is driemaal de Gebo rune.

Rune nummer: 7

Kleur: Donker blauw

Element(en): Lucht

Polariteit: Mannelijk en vrouwelijk

Verbonden goden: Odin, Gefin

Boom: Iep

Rune gedicht:           

Vers 7 Gebo

Generosity in men is to honour and praise

And dignity a prop;

And for every wrack,

Riches and substance,

who has naught else.


Interpretatie bij een runen lezing:

Interpretatie: Een gift stelt je voor de keuze om deze te accepteren of te weigeren. Als je hem accepteert, moet je ook bereid zijn er iets voor terug te geven. Alles heeft zijn prijs, maar bij een spirituele gift is de waarde altijd de prijs waard.

Je moet een balans vinden tussen geven en nemen en hierin leren verantwoordelijk te zijn. Dit betekend keuzes maken in wanneer je iets geeft en aan wie je iets geeft omdat het nietsbetekenend wordt als je zomaar van alles aan iedereen geeft.

Rune op zijn kop: Gebo heeft geen keerzijde

Ondersteboven: Persoonlijke verbittering, zeker tussen partners. Verborgen talenten moeten gevonden worden. Denk nog eens goed na over je romantische situatie.