Magic Mischief Hagalaz

Hagalaz

Alfabet letter: H

Vertaling: Hagel, vernietiging

Betekenis: Weer, vernietigende kracht van de natuur. Verstoring.

Karakteristieken: Het weer is een belangrijke factor. Verzeker of bescherm je tegen schade door storm, overstroming of bliksem. Wees voorbereid op verstorende invloeden. Een derde partij kan relaties beïnvloeden.

Hagalaz staat voor hagel en het kan gezien worden als een onverwachte hagelstorm. Een elementele verstoring in je leven. Wanneer Hagalaz gelinkt wordt aan andere runen kan het een beperking, verstoring, vertraging of onderbreking betekenen. Zelfs een volledige ommekeer in een gekozen richting. Hagalaz kan ook staan voor lijden, moeilijkheden, ziekten of gewond raken.

Rune nummer: 9

Kleur: Licht blauw

Element(en): IJs (water)

Polariteit: Vrouwelijk

Verbonden goden: Urd, Heimdall

Boom: Es

Rune gedicht:

Vers 9 Hagalaz

Hail is the whitest of grain

Whirled from heaven’s height,

The wind hurls it in showers


Interpretatie bij een runen lezing:

Interpretatie: Je kent problemen in het leven. Je moet hier niet bang voor zijn, maar ze tegemoet treden. Een hagelstorm is beangstigend, maar als je een hagelsteen vangt zal je zien dat het gewoon een beetje water is, niet iets om echt bang voor te zijn. Zo is het ook met uitdagingen en problemen. Wees vastberaden en treedt je uitdagingen tegemoet. Ze helpen je om dichter bij je doel te komen. Des te groter de uitdaging, des te groter de opbrengst.

Rune op zijn kop: Hagalaz heeft geen keerzijde

Ondersteboven: Verborgen gevaren uit de natuur. Ogenschijnlijk makkelijke taken verbergen onverwachte risico’s. Een geliefde of partner verbergt iets.