Ingwaz

Alfabet letter: Ng (geluid)

Vertaling: Engel, de god Ing

Betekenis: Harmonie. Goedkeuring. Eenheid, goedkeuring. Liefde. Vrede.

Karakteristieken: Ingwaz is genoemd naar de Noorse held-god Ing. Hij kwam van overzee om zijn volk van Viking Jutland te verenigen. Hij bracht vrede en harmonie mee van waar hij kwam. Ingwaz als Ing staat daarvoor voor vrede, eenheid, harmonie, overeenstemming, saamhorigheid en de oneindige liefde tussen partners.

Het staat voorspelt voltooiing, de zekerheid van een afsluiting. Dit kan staan voor zaken als de kracht van het mannelijk orgasme, of een geboorte als gevolg van een zwangerschap. Ingwaz wordt in verband gebracht met een gezonde en volwaardige seksualiteit, een sterke en liefdevolle familie en een veilige thuishaven. Het staat ook symbool voor bescherming en omvat het idee van een baken, een stralend licht in het duister, en daarom spirituele inspiratie.

Rune nummer: 22

Kleur: Geel

Element(en): Aarde en Water

Polariteit: Mannelijk

Verbonden goden: Ing, Frey

Boom: Appelboom

Rune gedicht:

Vers 22 Ingwaz

Ing was amongst the East-Danes first seen by men,

Till later east he went over the wave;

His wain followed after;

The Heardings named the hero so


Interpretatie bij een runen lezing:

Interpretatie: Op je spirituele pad kan je je geïsoleerd voelen, maar in je brandt het vuur van inspiratie en dit jaagt je continue verder. Voedt het vuur met volharding. Zoek antwoorden, maar verzandt niet in onnodige vragen. Leef bij de dag, wetende dat het verleden alleen een herinnering is, de toekomst een droom en dat alleen het nu er toe doet en beïnvloed kan worden.

Rune op zijn kop: Ingwaz heeft geen keerzijde.

Ondersteboven: Liefde, harmonie of vrede kunnen moeilijk te vinden zijn, maar houdt vol! Een geliefde kan verlegen zijn, help hem of haar zijn gevoelens te uiten.