Isa

Alfabet letter: I

Vertaling: IJs

Betekenis: IJs, koud, bevriezen. Gebrek aan verandering. Stagnatie. Gebrek aan emotie. Brug over gevaar.

Karakteristieken: Isa betekend ijs. Hoewel ijs heel mooi kan zijn, is het ook gevaarlijk. Het kan glad zijn, verraderlijk dun of tussen jou en vooruitgang staan. Isa betekend dat je mogelijk je plannen even op een laag pitje moet zetten tot een beter passend seizoen. Maar het kan ook de vlam uit een verhitte discussie of confrontatie halen. Emotioneel gezien is Isa een verkoeling op affectie of een symbool voor frigiditeit. Het heeft een vertragend maar ook een behoudend effect op de runen om zich heen.

Rune nummer: 11

Kleur: Zwart

Element(en): IJs (water)

Polariteit: Vrouwelijk

Verbonden goden: Verdandi

Boom: Els

Rune gedicht:           

Vers 11 Isa

Ice is extremely cold, immeasurably slippery.

It glistens clear as glass;

Most like to gems.

Is a floor wrought of frost a fair sight?


Interpretatie bij een runen lezing:

Interpretatie: Een periode van inactiviteit. Maar verslons niet. Neem niets of niemand voor gegarandeerd. Wees niet bang om je gevoelens te tonen. Water oversteken kan nu een goed idee zijn (reis overzee?). Dingen lijken tot stilstand te komen en dit is niet de juiste tijd om ze tot beweging te dwingen. Geduld en wijsheid worden gevraagd. Laat je doelen niet achter je, maar werk om ze te versterken en je beter voor te bereiden. Na de winter komt de zomer, en dan kom je goed beslagen ten ijs!

Rune op zijn kop: Isa heeft geen keerzijde

Ondersteboven: Koelheid verbergt emotie. Een aanstaande verandering komt je niet ten goede. Een glimlach verbergt een slechte bedoeling.