Laguz

Alfabet letter: L

Vertaling: Water, lagune, meer

Betekenis: Water, oceaan, zee, rivier of meer. Reiniging, het getij.

Karakteristieken: Associaties met water in alle vormen. Reinigend. Beweging zoals het getij, eb en vloed. Voorspoedig teken voor reizen overzee, vissen of andere water gebonden activiteiten.

Laguz betekend water, een essentieel onderdeel van het leven. Maar ook een constant gevaar, net zoals in het leven voorkomt. Laguz staat voor een zekere vloeibaarheid, vermogen tot verandering en een gebrek aan controle daarin. Het staat voor de ongecontroleerde sensuele kant van seksualiteit, het onbewuste, intuïtieve en psychische vaardigheden. Zijn misleidende kant komt vanuit de vele gezichten die Laguz kan tonen, niet van een berekend kwaad.  Traditioneel gezien is Laguz bij uitstek een vrouwelijke rune.

Rune nummer: 21

Kleur: Donker groen

Element(en): Water

Polariteit: Vrouwelijk

Verbonden goden: Njord, Nerthus

Boom: Katjeswilg

Rune gedicht:

Vers 21 Laguz

Water seems interminable to men

If they should venture on a shaky bark;

And the sea-surges greatly frighten them,

And the sea-steed takes no heed of the curb.


Interpretatie bij een runen lezing:

Interpretatie: Alleen door goed in contact te staan met alles dat het universum omvat zal je leven voort vloeien zoals het bedoeld is. Emotionele balans komt van harmonie met het universum om je heen. Neem als voorbeeld de uitdrukking ‘je bent wat je eet’. Eet gezond en je lichaam en geest worden gezond, eet ongezond en je lichaam en geest zullen eronder lijden.

De zee is altijd in beweging, stroomt altijd. Zo moet het ook in jouw leven zijn. Omarm de veranderingen, want verandering is het enige constante in het leven.

Rune op zijn kop: Storm, vloed, golven, roest en vernietiging door water. Het gevaar te verdrinken.

Ondersteboven: Pas op voor zeelui of anderen die met water maken hebben, ze zouden je kunnen misleiden.