Naudiz

Alfabet letter: N

Vertaling: Noodzaak, behoefte

Betekenis: Noodzaak, iets willen. Een vereiste, het onthouden van iets, een aandrang, begeren.

Karakteristieken: Heb controle over je emoties. Geef niet toe aan begeerte. Je gezondheid is in gevaar, zeker door verstoringen in je dieet. Let er op dat je liefde niet misplaatst is. Wees voorzichtig met buitensporige verzoeken om jouw tijd, energie en vrijgevigheid.

Naudiz staat voor een noodzaak of een probleem. Gelukkig omvat het ook het vermogen om te doorstaan en een reserve voorraad aan innerlijke kracht. Het vraagt om geduld. Hoe zwaar de uitdaging ook, het is een ervaring waar je uiteindelijk iets positiefs uit zult halen. Naudiz kan ook waarschuwen tegen het nemen van een gevaarlijk pad. In samenwerking met andere runen heeft Naudiz een vertragend effect.

Rune nummer: 10

Kleur: Zwart

Element(en): Vuur

Polariteit: Vrouwelijk

Verbonden goden: Skuld

Boom: Lijsterbes

Rune gedicht:           

Vers 10 Naudiz

Hardship lies heavy on the heart

Yet oft to the children of men

It becomes nonetheless a help and a healing,

If they heed it in time.


Interpretatie bij een runen lezing:

Interpretatie: Je krijgt precies wat je op dit moment nodig hebt om verder te kunnen op je spirituele pad. Het kan compleet het tegenovergestelde lijken van wat je wilt, maar dit zal niet zo blijven. Het is een serie lessen die je door moet gaan zodat je van negatief kan overgaan naar positief.

Accepteer je verleden, blijf gericht op je doel. Leer van je huidige situatie. Het verleden is alleen een herinnering, de toekomst een droom. Het nu is waar de actie is, de enige plek waar je invloed op uit kunt oefenen.

Rune op zijn kop: Naudiz op zijn kop is moeilijk te herkennen, wees voorzichtig. Het kan iets onnodigs betekenen, iets ongewensts. Maak iets meer van je eten. Geef vrij van je emoties en liefde.

Ondersteboven: Je begeertes hebben verborgen gevaren. Vereisten kunnen misleidend zijn. Iemand aanbid je in het geheim.