Othila

Alfabet letter: O

Vertaling: Thuisland, eigendom

Betekenis: Thuis of thuisland. Haardstede, familie, erfenis, grond, bezit.

Karakteristieken: Iets verwerven. Profiteren van iets door een erfenis of geboorterecht. Eerlijk spel. Grote mentale capaciteiten. Een avontuurlijke natuur. Culturele volwassenheid. Persoonlijke vaardigheden en aanpassingsvermogen. Liefde voor familie, thuis, het thuisland. Patriotisme. De eerlijke en rechtvaardige mensen mogen voorspoed verwachten.

Othila betekend het ouderlijk huis, of land van herkomst. Eigendom, onroerend goed of een erfenis. Dit kunnen overerfde eigenschappen zijn, die je zelf ook door zult geven, maar het kan ook staan voor de kracht van een verenigde familie. Othila kan gezien worden als alles dat je hebt vergaard in je leven, maar kan ook voor een spiritueel thuis staan.

Rune nummer: 23

Kleur: Diep geel

Element(en): Aarde

Polariteit: Mannelijk

Verbonden goden: Odin

Boom: Haagdoorn

Rune gedicht:

Vers 23 Othila

An Estate is greatly dear to every man

If what is right and fitting there

He may enjoy at home

With most prosperity.


Interpretatie bij een runen lezing:

Interpretatie: In deze tijd van overdenking, richt je op je doel en zet dit ferm vast in je gedachten. Laat je gedachten energie aantrekken die je nodig hebt om je doel te bereiken. Je moet op alle signalen om je heen letten, maar forceer niks. Je doel is zoals een wilde vogel in je hand. Als je te strak vast houdt, loop je het risico het te doden.

Rune op zijn kop: Een waardeloze erfenis. Gebrek aan vooruitkijken, onvolwassenheid. Het niet nemen van een goed doordachte beslissing zal je duur komen te staan.

Ondersteboven: Een ogenschijnlijk waardeloze erfenis blijkt toch waardevol te zijn. Het juiste pad kan verborgen voor je zijn.