Perth

Alfabet letter: P

Vertaling: Er is geen letterlijke vertaling. Maar vaak wordt het gezien als een kop dobbelstenen. Een spel van geluk en kans.

Betekenis: Mysterie, kans, een gokje. In modern gebruik: Wetenschap en technologie

Karakteristieken: Een gokje, mysterie een onbekende uitkomst. Maak het beste ervan. Gebruik gezond verstand en terughoudendheid voor succes.

Spiritueel staat Perth voor het onthullen van een geheim. Het kan ook staan voor zwanger zijn of geboorte. Perth is ook gelinkt aan het verantwoord omgaan en genieten van seksualiteit. Omdat Perth gehuld gaat in mysterie, vraagt de interpretatie van Perth ook om gezond verstand en goed nadenken.

Rune nummer: 14

Kleur: Zwart

Element(en): Water

Polariteit: Vrouwelijk

Verbonden goden: Frigga

Boom: Esp

Rune gedicht:

Vers 14 Perth

The Peorth is ever the play and laughter

Of proud men . . . .

where warriors sit blithely

Together in the beer-hall.


Interpretatie bij een runen lezing:

Interpretatie: Je hebt altijd in alles een keuze. Niemand kan je ontmoedigen, je kan er alleen zelf voor kiezen om ontmoedigd te raken. Niemand kan zijn macht over je uitoefenen tenzij je er zelf voor kiest om je er aan te onderwerpen. Claim je recht op een keuze. Laat het niet toe dat anderen jouw waarheid beïnvloeden of je weerhouden te doen wat je moet doen. Het enige gevaar is om géén keuze te maken, dingen aan het lot over te laten en geen zeggenschap te hebben over je eigen toekomst.

Rune op zijn kop: Neem geen risico – falen is waarschijnlijk. Wat simpel lijkt, blijkt ingewikkelder te liggen. Je wilt haastig zijn, maar waak hier voor!

Ondersteboven: Een voorstel heeft een verborgen betekenis. Neem niets voor lief. Vertrouw alleen op je naasten.