Raido

Alfabet letter: R

Vertaling: Reizen, een voertuig

Betekenis: Een reis, aankomst, vertrek. Eenheid of hereniging. Gebeurtenissen die met reizen of voertuigen te maken hebben.

Karakteristieken: Een reis wordt verwacht. Nieuwe vrienden of de terugkeer van oude vrienden. Werk in verband met transport of op verre locaties.

Raido kan een wiel betekenen, rijden of reizen. Maar het heeft ook een diepere betekenis. Een paard rijden betekend niet alleen beweging, maar ook het kiezen van een richting. Een reis kan lang en zwaar zijn, planning vragen, vooruitzicht, vastberadenheid en kracht. Radio is daarom ook representatief voor de reis door het leven, of in een spirituele queeste.

Rune nummer: 5

Kleur: Fel rood

Element(en): Lucht

Polariteit: Mannelijk

Verbonden goden: Ing, Nerthus

Boom: Eik

Rune gedicht:           

Vers 5 Raido

For every hero in the hall is Harness soft

And very hard for him who sits astride

A stout steed

Over miles of road.


Interpretatie bij een runen lezing:

Interpretatie: Erken dat alles in een bepaalde cyclus plaats vind en dat je door het volgen van deze cyclus je sneller vooruit komt. Pas je levensstijl aan op de seizoenen en heb respect voor elk deel en het passeren van het jaar. Omarm moeilijke tijden, wetend dat des te zwaarder het nu is, het lichter in de toekomst zal zijn. Alles heeft zijn keerzijde en uitdagingen brengen daarom beloningen. Raido geeft je kracht tijdens grote veranderingen in je leven.

Rune op zijn kop: Stagnatie, een gebrek aan veranderingen. Isolatie. Mechanisch falen of ergens niet aankomen. Een gemiste deadline.

Ondersteboven: Ontmoetingen nemen een onverwachte wending. Een geheime missie. Thuiswerk. Een vijand vermomd als vriend.