Sowilo

Alfabet letter: S of C

Vertaling: De zon

Betekenis: Compleetheid, licht, energie. Overwinning. Ontdekking, onthulling.

Karakteristieken: De geest van het leven, de energie van de zon. Compleetheid. Spiritueel bewustzijn. Tomeloze energie, sterk karakter. Het vermogen om te leren, de gave van begrip. Goede gezondheid en conditie.

Ondanks dat Sowilo bekend staat als symbool van overwinning, kan het ook gebruikt worden als symbool voor een aanval. Het is een positieve kracht, de natuurlijke kracht van de zon. Spiritueel staat het voor helder zicht en de overwinning van het licht over het duister, het goede over het kwaad. Het vraagt je om je kracht te gebruiken om het goed te laten overwinnen van het kwaad.

Rune nummer: 16

Kleur: Wit

Element(en): Lucht

Polariteit: Mannelijk

Verbonden goden: Baldur

Boom: Jeneverbes

Rune gedicht:

Vers 16 Sowilo

The Sun is ever the hope of seamen

When they fare over the fishes’ bath,

Until the sea-steed

Brings them to land.


Interpretatie bij een runen lezing:

Interpretatie: Je hebt het vermogen om dingen tot stand te brengen. Goed geluk wacht op je en alles voelt positief. Dit is niet een tijd om op je lauweren te gaan zitten, maar om ook eens goed te kijken naar de meer duistere aspecten van je persoonlijkheid. Het vermogen van de zon stelt je in staat ze te bekijken zonder angst en het geeft je het vermogen om deze duistere aspecten te overkomen. Zoek oplossingen voor problemen, ze zijn binnen handbereik.

Rune op zijn kop: Sowilo heeft geen keerzijde

Ondersteboven: Verborgen informatie. Blokkade van licht of energie. Elkaar verkeerd begrijpen. Zorgen over je gezondheid zijn ongegrond.