Magic Mischief Thurisaz

Thurisaz

Alfabet letter: Th

Vertaling: Reus, monster, duivel. Een doorn. De god Thor of zijn hamer Mjölnirr

Betekenis: Magische kracht, de krachten van chaos of kwaad. Verleiding. Een waarschuwing.

Karakteristieken: Bedreigingen door mensen in een machtspositie. Weersta verleidingen die beloning beloven door oneerlijkheid of vals spelen. Wees je bewust dat dit een waarschuwing tegen oneerlijkheid of lichamelijk geweld is.

De energie van Thurisaz kan voor het goede, of voor chaos gebruikt worden. Het representeert de menselijke geest, inclusief woede en lust. De doorn is een symbolisch wapen. Het kan prikken, steken of scheuren. Maar hij kan ook beschermend zijn, zoals een doornenhaag. Thurisaz kan soms staan voor onverwacht geluk, maar meestal is het een waarschuwing dat je aan het einde van je geluk zit.

Rune nummer: 3

Kleur: Fel rood

Element(en): Vuur

Polariteit: Mannelijk

Verbonden goden: Thor

Boom: Sleedoorn

Rune gedicht:

Vers 3 Thurisaz

The Thorn is sorely sharp for any thane

Hurtful to hold

Uncommonly severe

To every man who lies among them.


Interpretatie bij een runen lezing:

Interpretatie: Je hebt de kracht in je om alles aan te kunnen. Vrees niets, want je hebt de macht om je eigen toekomst te vormen. Laat niemand je van je zoektocht naar de waarheid af leiden. Geestelijke macht biedt kracht en het is aan jou om die kracht te gebruiken op een onzelfzuchtige en liefdevolle manier. Pas op, macht leidt je langs het verkeerde pad als je hart niet waar en eerlijk is.

Rune op zijn kop: Het kwaad kan overkomen worden. Een teken van geluk. Een aanmoediging om door te gaan. Het gevaar is maar klein.

Ondersteboven: Het kwaad zal verborgen zijn, of zich vermommen als iets goed.