Uruz

Alfabet letter: U

Vertaling: Oeros

Betekenis: Fysieke of mentale kracht, gezondheid. Voor een man: mannelijkheid en viriliteit. Voor een vrouw: vruchtbaarheid, vrouwelijkheid

Karakteristieken: Het einde van iets en een nieuw begin. Een kans verborgen in een bedreiging. Mentale vaardigheid. Fysieke ontwikkeling, mentale en lichamelijke gezondheid. Kracht.

Uruz betekend oeros. Een specifiek oud-Europees ras wilde ossen die rond 1627 zijn uitgestorven. Uruz omvat fysieke kracht, uithoudingsvermogen moed en de wilde rauwe kracht van vrijheid. Het bevat emotionele en spirituele groei, mannelijke vruchtbaarheid en goede gezondheid. Het kan een teken zijn van een uitdaging die leidt tot een grote verandering in je leven.

Oeros

Rune nummer: 2

Kleur: Donker groen

Element(en): Aarde

Polariteit: Mannelijk

Verbonden goden: Thor, Urdl

Boom: Berk

Rune gedicht:

Vers 2 Uruz

The Aurochs is fearless and huge of horn

A ferocious beast, it fights with its horns

A famous moor-stalker that:

A mettlesome wight. 


Interpretatie bij een runen lezing:

Interpretatie: Je hebt de kracht in je om je dromen waar te maken, maar dit komt wel met een mate van verantwoordelijkheid. Kracht is niet een middel om tegen anderen te gebruiken, maar een middel om te voorkomen dat anderen hun kracht tegenover jou misbruiken. Gebruik je kracht om gefocust te blijven op je pad en je niet af te laten leiden. Er zullen altijd negatieve mensen zijn, maar laat je door hun niet van je pad afbrengen. Wordt meester van je eigen Ego en je zal succesvol zijn. Dit symbool is vooral heel krachtig voor jonge mensen die aan het begin van of midden in hun puberteit zitten, vol fysieke, mentale en emotionele groei en veranderingen.

Rune op zijn kop: Onvermogen om helder te denken. Slechte gezondheid of gebrekkige geestelijke kracht. Wees je bewust van tekenen van zwakte of bedreigingen richting jouw persoon of positie.

Ondersteboven: Verborgen krachten moeten worden gerealiseerd. Vermijd ogenschijnlijke buitenkansjes, schijn bedriegt!