Es

Essenhout is een hard en dicht hout met een lichtbruine kleur en een rechte, gelijkmatige nerf. Het staat vooral bekend om zijn hardheid, waardoor het perfect is voor het maken van honkbalknuppels. De Es komt oorspronkelijk uit Europa. De Noorse mythologie zegt dat Odin de mens heeft gemaakt van een Es. Es wordt ook geassocieerd met de grote wereldboom Yggdrasil. Het heeft daarom een ​​sterke verbinding met creatie, meditatie en waarzeggerij.

Es helpt ook bij geneeskrachtige magie. Het is heel intuïtief en beschermend. Een sterke houtsoort voor werken met verschillende energieën.

De wand van essenhout is zeer geschikt voor het verbeteren van de mentale capaciteit. Het helpt bij communicatie, intelligentie, wijsheid en het bevordert ook nieuwsgierigheid. Gebruik deze houtsoort om mentale blokkades te verwijderen en te helpen bij verbale communicatie en begrip. Het is het hout van de schrijver, de dichter en de geleerde. Het bevordert spirituele liefde en gezondheid. Beschermt tegen ongewenste veranderingen en brengt evenwicht in de geest. Gebruik het ook voor bescherming tegen verdrinking, magische effectiviteit, het hanteren van de kracht van de zee en genezing. Es wordt ook gebruikt voor beschermende spreuken, het vinden van speciale wortels, paardenmagie en het verbetert vaardigheden in kunst en kunstnijverheid, gerechtigheid, weermagie en voor het werken met de magie van grotten en putten.

Magische eigenschappen: Helen, Medicinaal
Kennis, Wijsheid, Rede
Onthulling, Voorspelling, Divinatie
Communicatie, Onderhandeling, Helderheid
Bescherming, Verdediging
Welvaart, Voorspoed
Macht, Overheersing

Keltische Kalender: Deze boom staat op de Keltische Boomkalender tussen 25 mei t/m 3 juni en 22 november t/m 1 december.

Sterrenbeeld: Vissen, Ram, Stier, Kreeft, Leeuw, Maagd, Schorpioen, Boogschutter

Element: Water, Lucht, Vuur

Geslacht: Mannelijk (linker hersenhelft): Wetenschap, Geschiedenis, Traditie, Ratio, Lineaire Tijd, Realiteit, Nemen

Chakra(s): Solar Plexus, Keel, Derde Oog

Fotos: BoomHout

Wands van Magic Mischief gemaakt van Es: