Sering

De Sering (Syringa vulgaris) is een plant uit de olijffamilie (Oleaceae). Het is een kleine boom of struik die vooral bekend is vanwege de aantrekkelijke, zoet geurende bloemen. 

De Sering is een favoriet van de bosnimfen en waar zij zijn, is Pan ook dichtbij. Sering is heilig voor de Griekse Tweelingen Gemini. Geassocieerd met het element Lucht.

Seringen wands zijn goed voor magie die te maken heeft met romantiek, liefde en passie. Geweldig bij het gebruik van magie voor intellectuele rijkdom, communicatie en mentale concentratie. Verbetert seksueel genot. Sering biedt bescherming tijdens reizen. Wanneer het gaat om illusiemagie is dit hout zeer geschikt, net als bij de waarzeggende kunsten.

Ze bloeit in het vroege voorjaar slechts een week tot twee weken. Het hout heeft een paarse of roodbruine kleur met een gemarmerde nerf en geeft soms een aangename geur af. Sering komt oorspronkelijk uit Europa en Azië. Sering staat voor liefde, jeugd en verliefdheid. De bloesems zijn het belangrijkste ingrediënt van liefdesdrankjes en ze zijn zeldzaam vanwege hun korte bloeitijd. Sering is een van de eerder bloeiende bloemen van de lente en wordt daarom geassocieerd met het doorbreken van barrières en het ontwaken van de Geest. Het planten van Sering rond iemands eigendom zou beschermen tegen boosaardige geesten, terwijl het binnenbrengen van Seringen bloemen in huis vriendelijke geesten en elfen aantrekt. Gebruik een Seringen wand voor liefdes spreuken, vruchtbaarheid, geluk en welvaartsrituelen.


Magische eigenschappen: Kennis, Wijsheid, Rede
Affectie, Liefde
Voorspoedigheid, Geluk
Bescherming, Verdediging
Voortplanting, Vruchtbaarheid
Reiniging
Romantiek, Passie, Lust, Sensualiteit
Welvaart, Voorspoed

Sterrenbeeld: Stier, Kreeft, Waterman, Tweelingen, Weegschaal, Weegschaal, Steenbok

Element: Aarde, Lucht

Geslacht: Vrouwelijk (rechter hersenhelft): Kunst, Eeuwigheid, Magie, Cycli, Abstracte Concepten, Geven

Chakra(s): Sacraal, Solar Plexus, Hart

Feestdag(en): Ostara (Lente Equinox)
Beltain (Moedersdag)

Fotos: BoomHout

Wands van Magic Mischief gemaakt van Sering: