Wilg

Wilgenhout heeft een rozeachtige kleur, soms geel met een brede nerf. De wilg komt oorspronkelijk uit China, maar groeit overal op het noordelijk halfrond, vaak in de buurt van water. De Joodse traditie geeft het Loofhuttenfeest een bijnaam als de dag van de wilgen, vanwege de tijdelijke structuren bedekt met wilgentakken. Wilg is de krachtigste belichaming van de godin in de geschiedenis en wordt gebruikt om te verwijzen naar Persephone, Circe, Hera, Hekate, Artemis, Brigid, Astarte, Arianrhod, Rhiannon, Omulan en de Morrigan. Volgens de Druïdenleer werden rode slangeneieren verborgen onder wilgen op de Equinox om de geboorte van het universum weer te geven, ook associeerden zij de Wilg met de haas. De traditie is veranderd in de moderne paaseierenjacht. In de moderne geneeskunde wordt salicine, gemaakt van wilgenbast, gebruikt om aspirine te maken. Magisch gesproken bieden Wilgen-wands veel genezings-, verzorgende-, liefdes- en Maan-magie. Wands van wilg zijn sterk in de cycli van het leven die te maken hebben met dood en wedergeboorte, verandering, zelfbeschikking. Het is een heel emotioneel hout. Wilg kan levensenergie toevoegen aan de zieken en ouderen. Sommigen zeggen dat brandende wilg de zielen van de recent overleden doden kan kalmeren en leiden.

Wilgenhout is de essentie van magie, niet alleen het maken van de wand brengt magie, wilg maakt de wand zelf ook direct magisch. Wilg zal zich aanpassen aan de innerlijke wil van de partij die zijn energie deelt. Hoe sterker de wil, des te effectiever het hout.


Magische eigenschappen: Helen, Medicinaal
Affectie, Liefde
Maan magie
Verbeteren, Versterken
Witte Magie
Voortplanting, Vruchtbaarheid

Keltische Kalender: Deze boom staat op de Keltische Boomkalender tussen 1 maart t/m 10 maart en 3 september t/m 12 september.

Sterrenbeeld: Ram, Stier, Tweelingen, Vissen, Kreeft, Schorpioen

Element: Water

Geslacht: Vrouwelijk (rechter hersenhelft): Kunst, Eeuwigheid, Magie, Cycli, Abstracte Concepten, Geven

Chakra(s): Wortel, Sacraal, Hart, Kruin

Feestdag(en): Imbolc
Ostara (Lente Equinox)
Beltain (Moedersdag)
Esbat (Maan Rituelen)

Fotos: BoomHout

Wands van Magic Mischief gemaakt van Wilg: