Magic Mischief Ghillie Dhu

Ghillie Dhu

Wand eigenschappen
Wandnummer
00006
Lengte
33 Cm.
Houtsoort
Eiken
Methode
Handgesneden en versierd
Afwerking
Olie en bijenwas
Gemaakt door
Klasse
Master

Magische eigenschappen van de wand

Deze wand heet de “Ghillie Dhu” wand en is gemaakt van eikenhout.

De wand is behandeld met lijnzaadolie om hem te voeden en te beschermen. 

Let op: De pommel op het uiteinde kan verwijderd worden. Dit is onderdeel van het ontwerp. (Maar je hoeft natuurlijk niemand te vertellen over de geheime kern).

Er zit een heel bijzonder verhaal achter deze wand. De Ghillie Dhu is een magisch wezen dat in de bossen leeft. Het beschermt het bos en al haar inwoners, maar staat ook bekend om zijn bijzondere vriendelijkheid tegenover kinderen. De Ghillie Dhu wordt waargenomen als een soort jonge elf, maar, zoals je kan zien, een deel van zijn ziel is in dit stuk hout komen te zitten en is ouder geworden met de boom. Dit begeesterde stukje hout is nog steeds heel vriendelijk hoor, hij ziet er alleen iets ouder uit nu.

Eiken

Eik is een hard hout met een gouden kleur en een uitgesproken, uniforme nerf. Eik groeit in heel Europa en Noord-Amerika. Kelten noemden Eik de “King of the Grove”. Druïden eerden Eik als de belichaming van de God en aanbaden zelfs de Eikenboom. Druïdische ceremonies werden nooit gehouden zonder de aanwezigheid van een Eik.

De Katholieke kerk bouwde opzettelijk kathedralen op Eikenbossen om de heerschappij over heidense tradities te symboliseren. Eiken werden door voorchristelijke bewoners van West-Europa gebruikt als boomheiligdom. Een voorbeeld hiervan is de Heilige Eik van Den Hout bij Oosterhout. De roomse Heilige Bonifatius (heilige), een christelijk missionaris die heidenen vervolgde om hun religie, werd bij Dokkum door de voorchristelijke Friezen doodgeslagen omdat hij hun Eikenheiligdommen had verbrand en daarmee door dreigde te gaan tot er geen heilige Eik meer over was.

De eik is voor het voortbestaan vooral afhankelijk van de gaai en van de eekhoorn. Een eikel valt niet ver van de boom en kan onder het bladerdak van de boom niet uitgroeien. Hij is dus aangewezen op dieren om de eikel verder van de boom te verplaatsen. Eekhoorns begraven voorraden eikels voor de winter. Als een eekhoorn omkomt of de voorraad niet of onvolledig aanspreekt of vergeet, is dat een ideale plaats voor de eikels om te ontkiemen.

Eik staat symbool voor onsterfelijkheid. Het bevordert meer kracht en uithoudingsvermogen dan welk ander hout dan ook. Het is de grote doorgang tussen sterfelijkheid en de Geestenwereld. Het wordt daarom gebruikt om te decoreren tijdens Samhain. Tijdens Yule is Eik (De God) gekleed met hulstbladeren en bessen (een symbool van de Godin) om de vereniging van de God & Godin te symboliseren.

Een wand van Eikenhout is zeer geschikt voor helende magie. Door de binding met het aarde element is de wand zelf ook zeer geaard. De wand helpt bij concentratie en het vinden van focus. Ook helpt de Eik bij observatie en intuitie.


Magische eigenschappen: Inzicht, Intuitie, Psychische Krachten
Creativiteit, Verbeelding
In het Nu Leven, Aarden, Focus
Kracht, Volhouden
Bescherming, Verdediging
Voortplanting, Vruchtbaarheid
Welvaart, Voorspoed
Onsterfelijkheid, Eeuwig leven, Het Goddelijke
Dood, Hergeboorte, Het Hiernamaals
Onthulling, Voorspelling, Divinatie
Romantiek, Passie, Lust, Sensualiteit

Keltische Kalender: Eik is een seizoens-keerpunt op de Keltische Boomkalender en staat op 21 maart.

Sterrenbeeld: Ram, Leeuw, Boogschutter, Vissen, Kreeft, Schorpioen

Element: Water, Vuur

Geslacht: Vrouwelijk (rechter hersenhelft): Kunst, Eeuwigheid, Magie, Cycli, Abstracte Concepten, Geven
Mannelijk (linker hersenhelft): Wetenschap, Geschiedenis, Traditie, Ratio, Lineaire Tijd, Realiteit, Nemen

Chakra(s): Wortel, Solar Plexus, Hart, Kruin

Feestdag(en): Yule (Kerst)
Litha (Zomer Solstice)
Samhain (Halloween)

Meer fotos van de wand