Magic Mischief Herbologist Agnes Grimsbane

Herbologist Agnes Grimsbane

Heb je al kennis gemaakt met onze eigen Herbologie professor? Professor Agnes Grimsbane? Zij voorziet ons van de nodige informatie omtrent planten, bomen en het juiste en veilige gebruik daarvan.

Ook schrijft ze af en toe bijdragen voor het blad Eik-en-Blad, en voor de Quibbler. Uit betrouwbare bron hebben wij zelfs begrepen dat ze bezig is aan een eigen boekje over allerlei magische planten, vol met anekdotes over hoe zij de planten zelf in hun inheemse omgeving onderzocht heeft.

Agnes kennen wij als een zeer scherpe dame, zeker gezien haar leeftijd van om en nabij de honderd-en-negentien jaar (ze weet het zelf ook niet meer helemaal zeker). Ze heeft in al die jaren de hele wereld afgereisd en heeft heel actief onderzoek gedaan naar allerlei magische planten en ook naar hoe de ‘gewone’ mensen gebruik maken van de geneeskrachtige en bijzondere eigenschappen van meer wereldse planten. Er blijkt toch meer overlap te zijn dan je zou denken.

Agnes woont in het pittoreske Hensfield in Engeland, of Schotland, het is nogal letterlijk een grensgeval. Ze heeft daar een eigen hutje net buiten de stad, een flink stuk land en een paar kassen waar je heel bijzondere exemplaren van planten en andere flora kan vinden. De één iets gevaarlijker of meer bewust van zichzelf dan de ander. Mocht je er eens in de buurt zijn, ze geeft graag een rondleiding… als je haar hut kan vinden tenminste. De thee staat altijd klaar.

Het pittoreske Hensfield. In het noorden vind je de hut en kassen van Agnes Grimsbane.