Magic Mischief Mellifera Wand

Mellifera Wand

Wand eigenschappen
Wandnummer
00076
Lengte
33 Cm.
Houtsoort
Appel
Methode
Handgesneden
Afwerking
Blanke beits en lak
Gemaakt door
Klasse
Adept

Magische eigenschappen van de wand

De appel staat voor vrouwelijke energie. De appel wand staat symbool voor vruchtbaarheid, vrede, overvloed en vreugde. Een boom die heilig is voor Venus en de Keltische Godin Rhiannon. Appel is een hoofdvoedsel binnen het elfen- en feeënrijk. Appel is ook de vrucht die de Noorse goden voor altijd jong houdt.

Magische eigenschappen: dit is een krachtige houtsoort bij het werken met feeën magie. Appel is een goede houtsoort voor hulp bij de verspreiding van vaardigheden en wordt vaak gebruikt in liefdesmagie. Appelhout bevordert vrede en harmonie, lichtmagie, het goddelijke en het bevordert visioenen. Een geaarde maar vruchtbare en overvloedige energie. Sommigen voelen een sterke spirituele connectie met appelhout. Ook heel goed voor genezingsrituelen.

Deze wand is geïnspireerd door het ambachtelijk imkeren. Bijen staan bekend om hun link met het hiernamaals. Als je een boodschap voor iemand in het hiernamaals hebt, fluister je deze in bij een bij en deze zal je boodschap bezorgen.

Vroeger was het ook zo dat bijen echt als onderdeel van een huishouden werden gezien. Als je een bijenvolk (of meer) bij je woning of landgoed had, en er gebeurde iets belangrijks in het gezin zoals een trouwerij, geboorte of een overlijden, dan moest de heer of vrouw des huizes dat aan de bijen gaan vertellen. Als je de bijen niet voldoende betrokken hield bij het gezin zouden ze wel eens de benen kunnen nemen en weg zwermen, op zoek naar een respectvoller huishouden.


Magische Attributen: Helen, Medicinaal
Openbaring, Voorspelling, Divinatie
Onsterfelijkheid, Eeuwig leven, Het Goddelijke
Liefde, Affectie
Vruchtbaarheid, Voortplanting  

Keltische Kalender: Deze boom staat op de Keltische Boomkalender tussen 23 december t/m 1 januari en 25 juni t/m 4 juli.

Sterrenbeelden: Waterman, Vissen, Stier, Kreeft, Maagd, Schorpioen

Elementen: Water, Aarde

Geslacht: Vrouwelijk (rechter hersenhelft): kunst, eeuwigheid, rituelen, magie, cycli, abstracte concepten, geven

Chakra(s): Wortel, Sacraal, Solar Plexus, Hart, Keel, Derde Oog, Kruin

Feestdagen: Mabon (Herfst Equinox)
Samhain (Halloween)