Klimop Wand

Wand eigenschappen
Wandnummer
00054
Lengte
29 Cm.
Houtsoort
Hedera Helix
Methode
Houtsnijwerk
Afwerking
Olie, bijenwas
Gemaakt door
Klasse
Apprentice

Magische eigenschappen van de wand

Klimop / Hedera Helix

Klimop is een invasieve kruipende parasitaire plant met diepgroene bladeren (tot 5 punten) en draagt ​​vaak giftige bessen. Het is heel moeilijk om te stoppen als het eenmaal geworteld is. Hoewel ze zelden worden gebruikt voor toverstokken, worden de ranken vaak gebruikt in kransen als versiering. Klimop wordt meestal geassocieerd met geluk. Het wordt het meest gebruikt voor geld en welvaartsspreuken en rituelen, aangezien de klimop symbool staat voor verwerving van rijkdom en verwennerij.

Klimop wordt gedragen door vrouwen (en bruiden) voor succes. Klimop is magisch verbonden met Hulst.

Mannelijke en vrouwelijke energieën zijn aanwezig in het hout van de klimop. Klimop is een heilige boom in de Keltische astrologie. Druïden associeerden dit hout met de zwaan. Beschouwd als heilig door de Tuatha De Danaan-goden van de Ierse mythologie.

Klimop wands moedigen spirituele initiatie, faerie werk, vreugde spreuken, opwinding, wedergeboorte, heilige kennis en autoriteit aan.

Klimop is heilig voor de Godin vanwege zijn vijf gelobde bladeren en vertegenwoordigt de spiraalvormige dans van het leven. Klimop vertegenwoordigt de Godin door het wiel van het jaar en de cyclus van dood en wedergeboorte, vandaar dat de klimop heilig is voor alle festivals in plaats van één specifieke zoals de meeste planten. Klimop vertegenwoordigt de fundamentele verandering in bewustzijn die wordt geïnitieerd aan het begin van een nieuwe fase in het leven, waardoor de ontvanger wordt geopend voor profetie en visie. Je kunt lessen leren van de klimopplant, zoals de les van het offer vóór wedergeboorte.


Magische eigenschappen: Helen, Medicinaal
Loyaliteit, Vriendschap, Vertrouwen
Bescherming, Verdediging
Voortplanting, Vruchtbaarheid
Welvaart, Voorspoed

Sterrenbeeld: Schorpioen, Kreeft, Stier, Maagd, Steenbok

Element: Aarde, Water

Geslacht: Vrouwelijk (rechter hersenhelft): Kunst, Eeuwigheid, Magie, Cycli , Abstracte Concepten, Geven

Chakra(s): Wortel, Sacraal, Solar Plexus, Hart

Feestdag(en): Imbolc
Beltain (Moedersdag)
Yule (Kerst)
Lughnasa (Oogst feest)

Meer fotos van de wand