Magic Mischief Black Wyrm

Black Wyrm

Wand eigenschappen
Wandnummer
00030
Lengte
Nog te meten
Houtsoort
Methode
Houtsnijwerk
Afwerking
Ebony olie, was (beiden ecologisch verantwoord)

Magische eigenschappen van de wand

Over de toverhazelaar:

De toverhazelaar (Hamamelis ×intermedia) is een struik uit de familie Hamamelidaceae. Deze kruising is omstreeks 1935 ontstaan uit de soortkruising Hamamelis japonica × Hamamelis mollis. Er zijn veel verschillende cultivars in de handel. Ze worden vermeerderd door te enten op de Amerikaanse toverhazelaar als onderstam.

De struik kan 4 m hoog worden. De twijgen zijn tamelijk dicht behaard en worden later soms kaal. Op de twijgen zitten witte vlekjes. De ovaalvormige, 8-10 cm grote, donkergroene bladeren zijn aan de onderzijde behaard met sterharen, die net met de uiteinden tegen elkaar komen. De grijsgroene tot donkergroene bladeren krijgen in de herfst een gele tot geeloranje herfstkleur.

De toverhazelaar bloeit van januari tot in maart. De in clusters zittende bloemen hebben 4 meeldraden en zijn meestal lichtgeel tot heldergeel, maar ook rode, oranje en roodbruine bloemkleuren komen voor. De bloemblaadjes zijn lintvormig.

De bast is grijs tot grijsbruin.

De vrucht is een doosvrucht, die pas een jaar na de bestuiving rijp is. De top van de doosvrucht explodeert dan open, waarna twee glimmend zwarte zaden tot 10 m ver weggeschoten worden.

 

Magische eigenschappen toverhazelaar:

Toverhazelaartakken kunnen worden gebruikt voor wichelroedelopen (het vinden van water of metalen in de grond).

Wands gemaakt van Toverhazelaar zijn bijzonder goed in spreuken voor bescherming, kuisheid, inspiratie of kunnen worden gebruikt als wichelroedes of voor liefdeswaarzegging

Draag toverhazelaar om een gebroken hart te helen en passies te bekoelen.

Meer fotos van de wand