Magic Mischief The Finger

The Finger

Wand eigenschappen
Wandnummer
00063
Lengte
34 Cm.
Houtsoort
Eiken
Methode
Draaibank
Afwerking
Gebrand, ge-olied en in de bijenwas gezet
Gemaakt door

Magische eigenschappen van de wand

Magische eigenschappen eikenhout:

Eerlijkheid, bestendigheid, kennis, bescherming. Een wand van Eik brengt gezondheid en een lang leven. Bij de Kelten stond de Eik al bekend als de beschermheer, de Koning van het Woud.

Een wand van Eikenhout is zeer geschikt voor helende magie. Door de binding met het aarde element is de wand zelf ook zeer geaard. De wand helpt bij concentratie en het vinden van focus. Ook helpt de Eik bij observatie en intuitie.

Magie met Eik bevorderd moed, aanwezigheid, leiderschapsvaardigheden, voorspoed en kracht.

Roleplay eigenschappen eikenhout:

Een wand voor goede en slechte tijden. Deze vriend is zo loyaal als de magiër verdiend. Wands gemaakt van Eik vereisen een partner met kracht, moet en eerlijkheid. Minder bekend is dat de eigenaren van een wand van Eik vaak een veel sterkere intuitie hebben en vaak ook een grote affiniteit voor natuurmagie.

De Eik wordt ook wel de Koning van het Bos genoemd, zeker in de periode tussen de winter solstice en de zomer solstice. Het hout van de Eik zou ook alleen in deze periode verzameld moeten worden. (In de winter periode wordt de Hulst de Koning van het Bos). Dit onderscheid is ook de basis van het oude bijgeloof: ‘When his wand’s oak and hers is holly, then to marry would be folly’ (Als zijn wand van Eik is, en die van haar van Hulst, dan is een huwelijk onlogisch).

Het wordt gezegd dat de wand van Merlijn van Eik was gemaakt, maar aangezien zijn graf nooit is gevonden, kan niet worden bewezen dat dit waar is.